Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z parówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 i 3/4 szklanki
parówka 45 dag
groszek konserwowy 1 puszka
margaryna 3 łyżki
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
pieprz, sól wg uznania
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z parówkami

Wodę zagotować w dużym garnku, wsypać ryż, gotować ok. 25 min. Posiekaną cebulę i parówkę w plastry smażyć razem przez ok. 4 minuty. Groszek odsączyć na sicie. Ryż odcedzić. Wymieszać z groszkiem, kiełbasą. Doprawić Kucharkiem pieprzem i solą. Posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.06.2011 08:51
nie jadłam z parówkami ale chętnie spróbuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak