Risotto z parówkami

Risotto z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 i 3/4 szklanki
  • parówka

    45 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • margaryna

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • kucharek

    wg uznania
  • pieprz, sól

    wg uznania
  • natka pietruszki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować w dużym garnku, wsypać ryż, gotować ok. 25 min. Posiekaną cebulę i parówkę w plastry smażyć razem przez ok. 4 minuty. Groszek odsączyć na sicie. Ryż odcedzić. Wymieszać z groszkiem, kiełbasą. Doprawić Kucharkiem pieprzem i solą. Posypać natka pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

19.06.2011 08:51
nie jadłam z parówkami ale chętnie spróbuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat