Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z czekoladą, orzechami i wisienkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
jajko 5 sztuk
olej roślinny 1/2 szklanki
cukier drobny 1,5 szklanki
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
czekolada mleczna 10 dag
dżem wiśniowy 1 słoiczek
orzechy włoskie 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czekoladą, orzechami i wisienkami

Jajka ubijamy na pianę z cukrem. Nastepnie dodajemy olej, mleko, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy. W papierowe foremki wlewamy ciasto nie do końca wypełniając foremki ciastem. Do każdej foremki dodajemy oddzielnie kilka orzechów włoskich, wisienek i pokruszonej czekolady. Muffinki pieczemy w temperaturze 180stopni przez 25-30 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.07.2013 22:48
mniam mniam!!
IwonaKa 08.01.2013 11:56
pycha muffinki
gosia56 08.01.2013 11:40
bardzo lubię mufinki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak