Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasta galaretka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
serek waniliowy 1 opakownie
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasta galaretka

W dwóch miseczkach rozpuszczamy galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Żelatynę zalewamy odrobiną wody i czekamy, aż napęcznieje. Lekko rozpuszczamy na ogniu, ale tak aby była płynna. Studzimy.
Gdy galaretka ostygnie, zaczyna się zabawa.
Serek waniliowy mieszamy z żelatyną.
Robimy miejsce w lodówce i do kieliszków/foremek wlewamy po kolei- warstwa galaretki pomarańczowej - wstawiamy do lodówki, aż stężeje, warstwa masy serkowej i do lodówki, warstwa galaretki wiśniowej i tak, aż do wyczerpania składników albo wypełnienia kieliszka. Pamiętajcie że każda warstwa musi być zastygnięta nim nałożycie kolejną, inaczej się zmieszają.

Fantastycznie będzie wyglądać deser, gdy użyjemy kilku kontrastowych kolorów galaretek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 09.01.2014 17:02
Wygląda rewelacyjnie:)
IwonaDD 09.01.2013 18:44
coś pięknego !!!
dwa pokoje z kuchnią 09.01.2013 09:32
ale ekstra!
Katarzyna34 08.01.2013 18:40
śliczne
pajbek 08.01.2013 16:08
Piękna kompozycja smakowa :-)
czarnyaniol1990 08.01.2013 12:04
lubie takie pasiaste deserki :)
Lemon 08.01.2013 10:22
piękna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak