Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode marchewki 2 szt.
cukinia 1 szt.
szczypior kilka łodyżek
czosnek ząbki
sól, pieprz
jogurt grecki 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

- Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
- Jogurt grecki mieszamy w misecze z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
- Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 02.05.2011 18:51
Super podane
MAR3STA 23.11.2010 17:18
świetne!
wiktor188 30.10.2010 15:00
pycha
Grażyna13 14.09.2010 18:43
Piękne i smaczne :)
etka 31.08.2010 11:35
piękne danie!
eli82 13.08.2010 10:13
sztuka :)
polly66 29.07.2010 13:09
dołączam się,prawdziwe arcydzieło ci wyszło na talerzu ;)
Maryś1 28.07.2010 12:49
super
anecia04 28.07.2010 10:45
prawda :) cudo i w dodatku do jedzenie, pozdrawiam Aneta Klimecka
Ewa111 23.07.2010 19:36
Takie kulinarne dzieło sztuki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak