Ryż z warzywami

Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej ryżowy

    2 łyżki
  • curry

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wrzucamy do gotującej się, osolonej wody (1 łyżeczka) i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z mięskiem, doprawiamy i smażymy aż wszystko się przyrumieni. Następnie wrzucamy ulubioną mieszankę warzyw na patelnię i duśmy pod przykryciem ok. 10 minut. Możemy dolać troszkę wody na patelnię. Gdy ryż już jest gotowy, rozrywamy woreczek i wsypujemy go na patelnię żeby nam się ładnie wszystko wymieszało. Trzymamy wszystko na patelni jeszcze 5 minut i gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

15.02.2014 09:30
Fajne danie na szybko.

pestka

06.02.2013 10:33
dla mnie świetny obiad

ankaryba

08.01.2013 14:28
to coś dla mnie :-)

miszelka

07.01.2013 20:54
pycha

magdziorka6

07.01.2013 20:46
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat