Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki francuskie z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op
pieczarki kilka szt
cebula 1 szt
kabanos 5 szt
oliwa 1 łyżeczka
jajko 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki francuskie z farszem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Następnie podsmażamy ją ma patelni na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Rożki francuskie z farszem foto
2
Do cebuli dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, a na końcu pokrojone na plasterki kiełbaski. Całość podsmażamy, przyprawiamy suszoną natką, solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy lekko przestudzony farsz,
Krok 2 - Rożki francuskie z farszem foto
3
zamykamy w trójkąty i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Rożki francuskie z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 12.01.2013 17:14
ale fajowe
Danost 10.01.2013 22:39
pyszne
Magula 08.01.2013 12:43
Dobre i wcale nie przeszkadza to że nie wyglądaj a idealnie
ONY_za_kare 08.01.2013 07:52
bardzo dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak