Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealny biszkopcik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 100g
mąka 150 g
sól szczypta
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Idealny biszkopcik

białka odzielamy od żółtek.

Białka ubijamy ze szczyptą soli dość długo na najwyższych obrotach, aż do powstania sztywnej piany.

Stopniowo dodajemy żółtka i cukier, nie przerywając ubijania. Dosypujemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką.

Masę przelewamy do formy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą lub po prostu wyłożoną papierem do pieczenia- kto co woli.

Termoobieg na 160' i polecam najniższy poziom w piekarniku. Piec ok. 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sandra24 07.01.2013 19:29
No i nawet nie opadł.
mzap88 07.01.2013 18:46
Sama byłam w szoku, ponieważ przebrnęłam przez full przepisów i dopiero po długich bojach WRESZCIE ciacho urosło :)
eliza135 07.01.2013 18:38
ładnie biszkopt wyrusł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak