Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
sól 3 łyżki
cukier 2 szklanki
musztarda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki obrać ze skóry, przeciąć na pół i wydrążyć nasiona. Wodę zagotować, dodać ocet, sól, cukier i musztardę. Ogórki włożyć do słoików dość ciasno i zalać przygotowaną zalewą. Słoiki zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 05.12.2010 21:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak