Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    2 szklanki
  • musztarda

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać ze skóry, przeciąć na pół i wydrążyć nasiona. Wodę zagotować, dodać ocet, sól, cukier i musztardę. Ogórki włożyć do słoików dość ciasno i zalać przygotowaną zalewą. Słoiki zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

05.12.2010 21:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat