Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 torebeczka
sól szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Inne racuchy mogą dla mnie nie istnieć....


Do miski wbić 2 jajka, wsypać cukier wanilinowy, szczyptę soli i ubić mikserem.
Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę.
Banany obrać i pokroić w plasterki ,
dodać do masy, wymieszać łyżką.
Nakładać łyżkę masy na patelnię (osobiście smażę na maśle klarowanym albo smalcu, nie używam żadnego oleju czy oliwy...)
Smażyć z obu stron na złoto.
Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 16:08
super takie bananowe racuchy
Wiesława1 08.01.2013 16:26
super
mufinka79 07.01.2013 18:44
bardzo lubię :)
eliza135 07.01.2013 18:39
smakowite
mzap88 07.01.2013 17:58
moje najulubieńsze :)
IwonaKa 07.01.2013 17:57
z bananem jeszcze nie próbowałam,na pewno bardzo smaczne
Kasia35 07.01.2013 17:55
smaczne i syte

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak