Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla makowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 7-10 g
cukier 3 szklanki
masło 50 g
mleko 200 ml
jaja 3
masa makowa 700 g
białko 2
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla makowa

Rozpuścić drożdże w mleku, dodajemy rozpuszczone masło, mąkę, cukier, cukier z wanilią i 2 jaja. zagniatamy ciasto i pozostawiamy na godzinę. ciasto możemy podzielić na dwie części aby wyszły dwa makowce. Ubijamy dwa białka na sztywno i mieszamy z masa makową możemy dodać bakalie. cienko rozprowadzamy na rozwałkowanym cieście. Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut, smarujemy jajkiem i pieczemy przez ok 40 min w temp 180 stopni. ostudzić i polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 25.03.2013 13:17
jaka smaczna;)
Hefalump 23.02.2013 22:10
Pyszne!
Andysz 08.02.2013 09:45
pychota;)
Monika.M 20.01.2013 16:44
Mniam
Ewelina38 20.01.2013 15:36
wyśmienite ciasto
Marlenka.S 19.01.2013 16:42
Świetny
Ryszard4 19.01.2013 16:09
Super
Adrian3 08.01.2013 15:37
apetycznie wygląda:)
Alex_M 08.01.2013 14:45
taka lubie najbardziej!
Sylwia26 07.01.2013 17:31
ślinka leci
IwonaKa 07.01.2013 17:16
pycha,wczoraj jadłam podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak