Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pasta z kaszy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
udka 2 szt
korniszony 4 szt
ketchup 2 łyżki
natka pietruszki
olej
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pasta z kaszy

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli. Ugotowane udka obieramy od kości i drobno kroimy. Cebule siekamy. Korniszony kroimy drobno. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy dwie papryki mielone . Dodajemy posiekane mięso z kurczaka podsmażamy. Dodajemy kaszę ,ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony i natkę pietruszki .Mieszamy i studzimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 07.01.2013 16:39
pyszna pasta
Adamorek 07.01.2013 10:22
coś ciekawego
iwa643 07.01.2013 09:18
Smaczne , najlepsze na drugi dzięń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak