Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński według Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 4 litry
buraki czerwone 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana kremowa 30% 250 ml
mąka pszenna 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koncentrat buraczany krakus 4 łyżki
biała fasola 1 konserwowa
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński według Eli

Obrane warzywa i buraki umyć i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Ziemniaki pokroić w kostkę.Do wrzącego bulionu wrzucić jarzyny,buraki,ziemniaki,liście laurowe,ziele angielskie,kucharka do smaku i gotować do miękkości.Fasolę przepłukać wodą na sitku i wrzucic do zupy.Do śmietany wlać 1/2 szklanki wody,dokładnie wymieszać z mąką,wlać do zupy i zagotować.Doprawić pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi.Na koniec dodac koncentrat buraczany i już nie gotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak