Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 300 gram
masło 180 gram
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
proszek budyniowy 1 opakowanie
jajko 3 sztuki
serek homogenizowany 2 łyżki
olej z orzechów włoskich 2 łyżki
mąka 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem

Rabarbar obieramy i kroimy na malutkie cząstki, posypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem, budyniem i błonnikiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Na koniec dodajemy do ciasta serek homogenizowany, mieszamy i wykładamy całość na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest dość gęste i dobrze jest je wyrównać. Pokrojony i odsączony rabarbar wysypujemy na ciasto równomiernie go układając. W osobnym kubeczku wymieszać składniki na kruszonkę i posypać obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem (opcjonalnie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 01.08.2014 20:15
Uwielbiam takie ;)
IwonaDD 21.10.2013 08:57
ciasto palce lizać:)
goofy9 08.08.2013 23:43
świetne ciasto
Ola1984 10.06.2013 19:14
Uwielbiam ucierane z rabarbarem :) Pysznie.
hahanka 04.06.2013 20:37
pora na rabarbar
Dorian 02.04.2013 19:18
pysznie wyglada
Milena87 05.02.2013 00:18
tylko jeden raz jadłam takie ciasto, muszę wypróbować przepis:)
aisza1 25.01.2013 11:05
pycha
dwa pokoje z kuchnią 08.01.2013 09:29
oj zjadłabym teraz takie, a tu czekać trzeba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak