Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżka
jajko
drożdże 3 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy na ciepło

Mieszamy drożdże, cukier, połowe porcji mleka i 3 łyżki mąki. Po 15 minutach dodajemy pozostałe skałdniki. Całość mieszamy, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na godzinę. Na gorący olej nakładamy łyżką stołowa i smażymy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.03.2013 09:19
pyszne racuchy
miroslawa 07.01.2013 16:55
ale apetyczne, super
ONY_za_kare 06.01.2013 20:33
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak