Biszkopt z ciasteczkami

Biszkopt z ciasteczkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztu
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    wg uznania
  • kieliszek spirytusu

    1 kieliszek
  • rum

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt - 180 st. C, 20 minut. Gdy się upiecze przekroić na pół. Zrobić galaretkę jak napisano na opakowaniu. Zrobić masę: ugotować budyń, ostudzić. Utrzeć margarynę i dawać po łyżce budyniu aż do skończenia. Dodać spirytus. Wlać lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać. Pół masy rozsmarować na dolnym biszkopcie. Na to położyć pomoczone w rumie biszkopty. Na biszkopty dać resztę masy i przykryć drugą częścią biszkoptu. posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

14.03.2012 10:22
pycha

maciek7

29.11.2011 18:44
super

Juleczka20

04.07.2011 14:36
świetne

malaczarna23

04.07.2011 13:32
biszkopt z biszkoptami:) świetny

IlonaAlbertos

07.02.2011 15:17
Wygląda apetycznie.

ElizaT

21.01.2011 18:32
niezły jest

PaniMISIOWA

07.01.2011 17:17
fajny

justyna111

14.09.2010 17:01
pewnie smaczny

Lidia11

14.09.2010 15:04
super

wedith1

14.09.2010 09:05
Fajniutki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat