Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki surimi Eli z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 200 g
cebulka dymka ze szczypiorem 1 peczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
lej do posmarowania placuszków
tacki do grillowania 2 sztuki
ziemniaki ugotowane ostudzone sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki surimi Eli z grilla

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Paluszki surimi pokroić w kosteczkę.Pokroić natkę i dymkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać jajko,sól,pieprz i wymieszać.Uformować placuszki(jak mielone),posmarować olejem,położyć na tacce do grillowania i piec na grilu z obu stron,aż się zrumienią.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 30.05.2011 11:49
fajowe
jolajka 17.01.2011 16:28
ciekawe
Islanzadi 26.10.2010 00:08
Oj, muszę jak najszybciej kupić paluszki surimi :D
Ewa104 30.07.2010 17:49
Uwielbiam surimi, robiłam z nimi racuszki.Super pomysł miałaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak