Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki ananasa na ciescie serowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
twaróg 25 dkg
margaryna 25 dkg
ananas w puszce 2 szt
cukier wanilinowy 1 łyzeczka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki ananasa na ciescie serowym

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąkę ,dajemy margarynę i pokruszony twaróg icukier waniliowy zagniatamy ciasto.
Krok 1 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto
2
Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce moze być nawet całą noc.
Krok 2 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto
3
Ciasto wałkujemy nie za cienko wycinamy krążki większe od krązka ananasa.Śrobek nakłuwamy widelcem.
Krok 3 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto
4
Na kazdym krążku układamy plaster ananasa a brzegi ciasta zawijamy do góry układamy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto
5
Do środka ananasa dajemy łyżeczkę marmolady.
Krok 5 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto
6
Dwie blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st termoobieg i pieczemy 20 minut.

POLECAM !!!
Krok 6 - Krążki ananasa  na ciescie serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.02.2014 23:48
super pomysł,zjadłabym chętnie
Margo1 28.01.2014 16:17
super przepis
Róża1 24.01.2014 10:47
fajny pomysł :-)
Piter 31 22.01.2014 15:25
Rewelacyjny pomysł.
adelajda 28.10.2013 09:46
smaczny deserek :)
irenka 05.07.2013 12:55
fantastyczny przepis,podoba mi się,na pewno pyszny ten deser,muszę wypróbować
Joanna23 06.02.2013 05:54
pycha
gosia56 07.01.2013 11:52
Bardzo dziękuję za miłe komentarze.
gusia1000 06.01.2013 18:09
Świetny pomysł.
Magula 06.01.2013 17:47
super
Magula 06.01.2013 17:47
super
artur7 06.01.2013 16:21
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak