Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem serowym podany z sosem
2. Robimy panierkę z bułki tartej, chipsów o smaku sera , które to wałkiem rozdrabniamy. Na osobnym talerzu roztrzepujemy 1 jajko
3. Pierś obtaczamy w jajku potem w panierce, potem znowu w jajku i panierce. Skórka jest chrupiąca jak dwa razy się panieruje.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju. Druga wersja kurczaka na ostro to małe kawałki kurczaka obtaczamy w panierce i mamy małe przekąski. Smażymy aż skórka się zarumieni
5. Sos robimy z jogurtu , serka mascarpone , starty ogórek zielony, mieszamy to razem dodajemy chili szczyptę , sól, i rozdrobniony czosnek 2 ząbki. Dekorujemy koperkiem
6. Sos podajemy na łódce z ogórka. Potrzebujemy długiego ogórka. Musimy naciąć 3 paski wzdłuż z góry ogórka ale nie do końca. Środkowy pasek mocujemy na samej górze na plasterku ogórka i mocujemy wykałaczką. Dwa boczne paski zwijamy w rulon i mocujemy po bokach wykałaczką. Środek miąższ ogórka wydrążamy nożem zebu zrobić miejsce na sos. Całość dekorujemy rzodkiewką.
7. Pomidora przecinamy na pół i układamy na talerzu. Nacinamy w kilku miejscach i wkładamy pieprz czarny, ma powstać biedronka. Z oliwek tniemy paseczki cienkie i robimy nogi. Z połówki oliwki robimy głowę. Na wykałaczkę nakładamy po 3 oliwki i robimy wiosła z nich, tak przygotowujmy dwa wiosła. Talerz dekorujemy oliwkami i chipsami.
8. 3 plastry limonki nacinany do połowy, wyginamy każdy plaster i układamy na talerzu
Danie jest piekielnie ostre