Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki pomidorowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 4 szt
pomidory bez skóry 2 szt
czosnek 4 ząbki
ser żółty 10 dag
mleko 4 łyżki
pietruszka 1 pęczek
masło
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pomidorowe

Wierzch bułki ścinamy i wydrążamy ze środka miąższ. Ścięte bułki zalewamy mlekiem i odstawiamy. Bułki obficie smarujemy masłem. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz miąższ z mlekiem. Podsmażamy aby wszystko razem zgęstniało. Dodajemy czosnek. Bułki nadziewamy pomidorami i posypujemy żółtym serem oraz zieloną pietruszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Wyjmujemy i podajemy jeszcze gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 06.01.2013 14:56
rewelacyjne
parysek10 06.01.2013 13:56
lubię takie bułeczki na ciepło
Monika58 06.01.2013 13:36
pyszności
adelajda 06.01.2013 12:35
robię podobne ! pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak