Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka budyniowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 4 łyżki
mleko 1 szklanka
rodzynki 1 łyżka
proszek budyniowy waniliowy 1 łyżeczka
woda zimna 1/3 szklanki
płatki Lion 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
otręby 1 łyżka
draże 2 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka budyniowa

Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.02.2014 10:15
Fajne śniadanko.
Łukasz15 30.06.2013 09:54
Pyszne śniadanko
SmakChwili 06.01.2013 20:20
pyszne zdrowe śniadanko :)
parysek10 06.01.2013 13:51
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak