Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
papryka żółta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
por mały 1 szt
pomidorki cherry 5-6 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową oczyścić z twardych końcówek, włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą, dodać odrobinę cukru i ugotować na pół miękko, odcedzić.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami foto
2
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojony w krążki por i posiekany czosnek. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do pory, podsmażyć. Pod koniec wsypać obrane ze skórki pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, chwilę poddusić.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami foto
3
Dodać ugotowaną fasolkę szparagową, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, dusić około 2-3 minuty.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami foto
4
Fasolkę z papryką podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.03.2013 09:51
fajna lekki obiad :)
olkaaa 08.01.2013 10:12
smaczne i zdrowe
Katarzyna/kate1980 06.01.2013 18:35
super
Amellia 06.01.2013 18:00
lubię
Vanilla
Vanilla 06.01.2013 00:23
pycha
Poison1988 06.01.2013 00:11
pięknie i kolorowo :)
Magda24 05.01.2013 23:23
wszystkie barwy - super - apetyczne :)
babajaga1969 05.01.2013 23:18
lubię - smaczne
stokrotka 05.01.2013 23:17
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak