Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawole oczy Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie plastry mortadeli 8 sztuk
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 8 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Bawole oczy Eli

Na patelni mocno razgrzać olej i położyć plastry mortadeli.Smażyć z jednej strony-zrobią się wybrzuszenia w kształcie miseczki.Miseczki odwrócić,do każdej wbić jajko,posolić.Patelnię przykryć pokrywką,zmniejszyć ogień i smażyć ,aż białka się zetną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.12.2011 00:24
dobre
marchewka 27.07.2011 23:48
ciekawe, ciekawe
alaaa 23.09.2010 21:39
ale fajne,super
Anna189 25.08.2010 15:31
wyglądają świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak