Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
włoszczynna 1 pęczek
cebula 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bulion 2 l
makaron nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z ziołami

Kroki postępowania

1
Fasolkę namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy w niewielkiej ilości wody.
Krok 1 - Fasolowa z ziołami foto
2
Dodajemy pokrojoną w kostkę/plasterki włoszczyznę. Gotujemy ją do miękkości.
Krok 2 - Fasolowa z ziołami foto
3
Gdy warzywa będą już mękkie zaciągamy zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Fasolowa z ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 06.01.2013 14:56
Goofy,zapadasz się pod ziemnię? Nie zapadaj się...:)
goofy9 06.01.2013 14:37
już poprawione
goofy9 05.01.2013 23:35
kurcze, ale byk! :) fasola! już się zapadam pod ziemnię :)
Joanna83 05.01.2013 19:19
Bo to jest grochowa z fasoli :) Już parę razy zauważyłam takie pomyłki.Chyba nie wszyscy odróżniają groch od fasoli :)
PaniMISIOWA 05.01.2013 17:01
ale na zdjęciu jest fasola, a nie groch ;-) to jaka z tej zupy grochowa...
parysek10 05.01.2013 16:38
lubię taką
Konczi 05.01.2013 15:58
swojsko i syto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak