Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł w panierce.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna 100 gram
sól
pieprz
brokuły 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł w panierce.

Kroki postępowania

1
Na początek robimy panierkę. Mieszamy ze sobą mąkę, mleko przyprawy wszystko i mieszamy na gęstą masę.
Krok 1 - Brokuł w panierce. foto
2
Brokuł kroimy na małe kawałki.
Krok 2 - Brokuł w panierce. foto
3
Obtaczamy w masie.
Krok 3 - Brokuł w panierce. foto
4
Następnie w bułce tartej.
Krok 4 - Brokuł w panierce. foto
5
Smażymy na oleju, podajemy ze śmietaną.
Krok 5 - Brokuł w panierce. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 05.01.2013 15:07
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak