Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 70 dag
cebula 1 średnia
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 5 kulek
pieprz
sól
masło 1 łyżka
olej do smażenia
groch 20 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kroki postępowania

1
Groch zalać ciepłą wodą i odstawić na 2 godziny. Następnie gotować w tej samej wodzie przez pół godziny.
Krok 1 - Kapusta z grochem foto
2
Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju w głębokiej patelni. Dodać pokrojoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie. Całość smażyć ok. 1,5 godziny, w razie potrzeby dolewając wodę.
Krok 2 - Kapusta z grochem foto
3
Dodać ugotowany groch i podsmażać dalsze pół godziny.
Krok 3 - Kapusta z grochem foto
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 4 - Kapusta z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 21.12.2013 08:48
apetyczna i pyszna
gosia56 31.10.2013 08:01
moja mama zawsze robiła
treonina 01.04.2013 12:37
nie robiłam nigdy kapusty z grochem sama ale jadłam ją parę razy i wiem że jest świetna!
jozefinach 21.02.2013 17:04
Kapustę z grochem jadłam bardzo dawno temu, ale spróbowałabym z wielką ochotą.
Pani Domu 10.02.2013 18:38
pyszna
Seba 11.01.2013 08:24
uwielbiam
Piotr-21 05.01.2013 13:20
smaczna
Konczi 05.01.2013 12:47
bardzo lubię kapuchę z grochem, smak świąt
Barbara/zuza22_85 05.01.2013 12:31
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak