Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,75 litra
cebula 5 dag
mięso z kością 30 dag
sól i pieprz do smaku
włoszczyzna 25 dag
grzyby suszone 2-3 dag
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby umyć,zalać zimną wodą,namoczyć na 1-2 godziny,gotować z pokrojoną cebulą pod przykryciem.Kości i mięso opłukać,zalać wodą,osolić,powoli gotować.Gdy mięso jest na pół miękkie,włożyć oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę i gotować do miękkości.Przecedzić wywar i połączyć z odcedzonym wywarem z grzybów.Przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać natkę.Podawać z pasztecikami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 05.01.2013 12:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak