Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak słodko-kwaśny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
olej do smażenia 2 łyżki
papryka zielona 1 sztuka
ananas z puszki 1 puszka
sos słodko-kwaśny 1 sztuka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak słodko-kwaśny

Ugotować ryż, ilość wg. uznania. Następnie pokroić wszystkie warzywa, najlepiej w paski lub mniejsze kawałeczki i podsmażyć na patelni. Najlepiej zacząć od cebuli. Następnie kurczaka pokroić na kawałki, ilość wg. uznania, i usmażyć na tej samej patelni. Dorzucić paprykę a na sam koniec ananasa. Można też dodać inne warzywa. Często dodaję też kukurydzę z puszki. Następnie rozrobić sos słodko kwaśny i zalać całość na patelni. Poddusić chwilę aż warzywa zmiękną. Całość podawać w ryżem.
Polecam!
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak