Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ziemniaczano-pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
pieczarki 1 kg.
cebula 2 szt.
szynka 15 dag.
olej do smażenia
masło do smażenia
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
wafle tortowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ziemniaczano-pieczarkowa

Ziemniaki obrać,opłukać.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie pod przykryciem.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Zeszklić na maśle.Pieczarki oczyścić,obrać.Pokroić w plasterki.Poddusić do miękkości na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Ugotowane,ciepłe ziemniaki przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą.Dodać pieczarki.Wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Rozsmarować masę ziemniaczano-pieczarkową na każdym waflu po grubej kratce.Następnie poukładać plasterki wędliny.Zwinąć w roladę.Pokroić na kawałki.Opanierować w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem.Następnie opanierować w bułce tartej.Smażyć z każdej strony.Podawać z surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.06.2013 15:22
zapowiada się super
ONY_za_kare 01.04.2013 09:38
bardzo smacznie:)
fotoviderek 05.01.2013 11:33
Dobry pomysł :)
cukiereczek 05.01.2013 08:50
brzmi zachęcająco
cukiereczek 05.01.2013 08:50
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak