Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja grochowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1/2 kg
włoszczyna 1 pęczek
por 1/4 sztuka
bulion 2 l
czosnek 2 ząbki
makaron drobny 15 dag
sól
pieprz
mąka 2 1/2 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moja grochowa

Kroki postępowania

1
Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy w niewielkiej ilości wody.
Krok 1 - Moja grochowa foto
2
Dodajemy pokrojoną w kostkę/plasterki włoszczyznę, por pokrojony w pół plasterki, zmiażdżony czosnek.
Krok 2 - Moja grochowa foto
3
Warzywa gotujemy do miękkośći.
Krok 3 - Moja grochowa foto
4
Gdy warzywa będą już mękkie zaciągamy zupę zasmażką (roztapiamy masło i rumienimy na nim mąkę), dodajemy makaron, doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Moja grochowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.01.2013 23:35
kurcze, ale byk! :) fasola! już się zapadam pod ziemnię :)
Poison1988 05.01.2013 12:31
albo autorowi ;)
Poison1988 05.01.2013 12:30
mnie się wydaje, że zwyczajnie się autorce groch z fasolą pomylił. Fasolowa super!
Monika58 05.01.2013 12:15
może być
ao_12 05.01.2013 11:23
na zdjęciu jest fasola, może to przepis na fasolową?
jasiek 05.01.2013 01:27
a czemu na zdjęciu jest fasola:)
zielonamorelka 05.01.2013 00:48
hmmm no cos zupelnieinnego od babcinejgrochowki[bardziej wojskowej]chyba jednak woloe te tradycyjna wersje z maczana bulka niz makaronem
IwonaKa 05.01.2013 00:30
z makaronem? hm...jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak