Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety Eli z mortadeli z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry mortadeli(grubość 1.5 cm) 6 sztuk
olej do smażenia
ser salami 6 (plastry)
jajko 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety Eli z mortadeli z serem

Plastry mortadeli naciąć tak,żeby była kieszeń i włożyć plastry sera.Jeżeli plastry sera są wielkości mortadeli,to mortadelę przeciąć na dwa plastry i między nie włożyć ser.Nadzianą mortadelę oprószyć czosnkiem i pieprzem.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Zanurzać kotlety w jajku i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju(olej musi sięgać powyżej sera) z obu stron na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.01.2012 22:10
pyszne-robi?am
SmacznaPyza 10.10.2010 14:58
kiedyś, dawno temu, moja Babcia robiła podobne...wieki całe ich już nie jadłam...
bernika 12.09.2010 20:50
proste ale jakie apetyczne!
wedith1 29.07.2010 22:14
Prze apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak