Kotlety Eli z mortadeli z serem

Kotlety Eli z mortadeli z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry mortadeli(grubość 1.5 cm)

    6 sztuk
  • olej do smażenia

  • ser salami

    6 (plastry)
  • jajka

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry mortadeli naciąć tak,żeby była kieszeń i włożyć plastry sera.Jeżeli plastry sera są wielkości mortadeli,to mortadelę przeciąć na dwa plastry i między nie włożyć ser.Nadzianą mortadelę oprószyć czosnkiem i pieprzem.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Zanurzać kotlety w jajku i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju(olej musi sięgać powyżej sera) z obu stron na rumiano.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

30.01.2012 22:10
pyszne-robi?am

SmacznaPyza

10.10.2010 14:58
kiedyś, dawno temu, moja Babcia robiła podobne...wieki całe ich już nie jadłam...

bernika

12.09.2010 20:50
proste ale jakie apetyczne!

wedith1

29.07.2010 22:14
Prze apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat