tort bezowy

tort bezowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • cukier

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • kremówka

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier i sok. Powstałą masę wyłożyć na tortownicę zostawiając jednak ok. 2 szprycy. Aby wycisnąć małe rozetki. Piec ok. godziny a potem suszyć przy uchylonych drzwiczkach. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym wyłożyć na ostudzonym cieście. wokół ciasta ułożyć bezy. Środek z kremówką udekorować dowolnymi owocami. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat