Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe paluszki rybne

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3-4 szt.
jajko 2 szt.
cytryna 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
olej roślinny do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe paluszki rybne

Filety (typu morszczuk, mintaj, dorsz,ewentualnie kostka 100% filet)opłukujemy, osuszamy i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem z każdej strony.
Kawałki ryby panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 09.05.2013 08:40
pyszna rybka
matesko 19.03.2013 10:05
lepsze niż te kupne
Stenka 12.03.2013 16:34
ładniej wyglądają jak tratycyjnie smażona ryba
Juleczka20 06.03.2013 18:27
lubię takie paluszki
Anna133 18.01.2013 18:56
wiesz , że nigdy tak nie robiłam , kurcze muszę wypróbować
mufinka79 05.01.2013 20:59
Wyglądają jak kupne, ale o niebo lepsze, bo wiem co tak naprawdę jem :)
mufinka79 05.01.2013 20:59
Dziękuję bardzo :)
czekoladka_m 04.01.2013 20:14
wyglądają jak kupne;) Super
Vanilla
Vanilla 04.01.2013 19:15
świetne
Iwka 04.01.2013 19:09
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak