Przepis i sposób przygotowania na: Domowe paluszki rybne
Kawałki ryby panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!
filet z dowolnej ryby | 3-4 szt. |
jajko | 2 szt. |
cytryna | 1/2 szt. |
sól | do smaku |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierowania |
mąka | do panierowania |
olej roślinny | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: