Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duża główka czosnku 1 sztuka
liście lub kawałek korzenia chrzanu
liście wiśni 20 sztuk
Koperek suszony Prymat 1 pęczek
sól kamienna 3-6 łyżek
kamionkowy garnek lub duży słój
talerzyk
woda 3 (gorąca, przegotowana)
ogórki gruntowe 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne Eli

Ogórki i liście porządnie umyć.Na dno włożyć połowę koperku,liści wiśni i chrzanu.Obrany czosnek pokroić w plastry.Ogórki układać w kamiennym garnku lub szklanym słoju,przekładając czosnkiem.Na ogórki położyć resztę koperku,liści wiśni i chrzanu.Wodę wymieszać z solą i gorącą zalać ogórki.Przykryć talerzykiem i obciążyć słoikiem z wodą.Po 3-4 dniach ogórki są gotowe.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.05.2012 15:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak