Ogórki małosolne Eli

Ogórki małosolne Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duża główka czosnku

    1 sztuka
  • liście lub kawałek korzenia chrzanu

  • liście wiśni

    20 sztuk
  • koperek suszony

    1 pęczek
  • sól kamienna

    3-6 łyżek
  • kamionkowy garnek lub duży słój

  • talerzyk

  • woda

    3 (gorąca, przegotowana)
  • ogorki gruntowe

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i liście porządnie umyć.Na dno włożyć połowę koperku,liści wiśni i chrzanu.Obrany czosnek pokroić w plastry.Ogórki układać w kamiennym garnku lub szklanym słoju,przekładając czosnkiem.Na ogórki położyć resztę koperku,liści wiśni i chrzanu.Wodę wymieszać z solą i gorącą zalać ogórki.Przykryć talerzykiem i obciążyć słoikiem z wodą.Po 3-4 dniach ogórki są gotowe.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

28.05.2012 15:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat