Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z serem feta i szpinakiem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
sos pomidorowy 1 słoik
czosnek 2 ząbek
oliwa 25 mililitry
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta
cannelloni 125 gramy
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z serem feta i szpinakiem.

Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.


Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy.
Na samym końcu łączymy go z serem feta.



Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku przyprawami jakie preferujemy.



Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.



Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.




Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

juuusta 30.10.2013 08:06
fajniutkie cannelloni
irena13 18.01.2013 23:54
tez robię podobnie ale bez sosu
babajaga1969 04.01.2013 17:43
robię cannelloni czasem,ta wersja makaronu też mi się bardzo podoba
BernadettaP 04.01.2013 14:48
Olga, a jaką gramaturę ma szpinak i feta ? Wiesz, ja czasem kupuję szpinak o wadze 450 gram, a innym razem 900. Fetę też można dostać w 10 dag opakowaniach i blisko 30.
Arnika 04.01.2013 11:55
Wspaniałe danie!
Beata61 04.01.2013 11:02
na pewno pyszne
cukiereczek 04.01.2013 09:58
apetyczne
angelika14 04.01.2013 09:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak