Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z wędzonego łososia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 g
serek kremowy 100 g
majonez 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z wędzonego łososia

Łososia wyjąc z opakowania, pokroić płaty na mniejsze kawałki, umieścić w misce. Dołożyć serek kremowy, majonez i zmiksować na gładką, puszystą masę, najlepiej przy użyciu blendera. Dodać musztardę, chrzan i pieprz. Ponownie zmiksować. W razie potrzeby doprawić pieprzem do smaku (sól jest zbędna, ponieważ łosoś jest wg mnie wystarczająco słony). Schłodzić ok godziny w lodówce. Podawać z krakersami lub pieczywem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.02.2014 19:04
Prawdziwe pyszności!
Malinka 07.12.2013 21:46
To MUSI smakować!
Klausia 07.12.2013 10:28
super dip, muszę spróbować zrobić bo łososia mam :D
Aannkaa82 13.11.2013 19:43
ZApowiada sie pysznie :)
Katarzyna59 26.10.2013 08:03
bardzo smaczny
Bernadeta1 15.10.2013 09:44
bardzo dobry pomysł na dip, na pewno smaczny
IwonaKa 10.05.2013 00:23
świetny i smaczny pomysł na dip
Dorota37 02.05.2013 12:52
Ale to musi być dobre :-)
mysza75 04.03.2013 15:07
Super pomysł :-)
RenataZ-et 25.02.2013 21:13
super do pieczywa
Wafelek2601 29.01.2013 12:46
Aż czuję ten zapach, pyszniutki ten dip
ALAGOR 14.01.2013 23:22
ciekawe to ;)
Ada-Gaba 13.01.2013 10:24
podoba mi się ten przepis
cooleczka 07.01.2013 17:47
bogaty zestaw składników
babajaga1969 04.01.2013 09:09
musi być pyszne
Lukrecja29 04.01.2013 08:45
mmm smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak