Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone na zupę (tarte)

4.0
(28)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 2 kg
czosnek 2 główki
koper świeży 10 baldachów
sól 6 łyżeczek
pieprz 10 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone na zupę (tarte)

Ogórki umyć, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Wymieszać ogórki, czosnek i sól, dodać koper, pieprz, ziele i listki. Ponownie zamieszać. Ostawić na godzinę. Nałożyć do wyparzonych słoików do poziomu 2cm poniżej brzegu. Zakręcić i wynieść do piwnicy. Nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 13:26
przydatny przepis :)
anemon 13.12.2013 16:43
Super zapasy na zimę.
ONY_za_kare 25.08.2013 09:23
fajne ogoreczki!
RenataZ-et 10.08.2013 20:19
przepis na czasie :)
Dorota37 08.04.2013 11:18
Super pomysł, i smaczne do tego. Zimą jak znalazł
mysza75 04.03.2013 15:06
Takie ogóreczki to skarb, a nie te kupne ohydne :-)
Dorian 31.01.2013 09:15
przyadtne ogoreczki
Wafelek2601 28.01.2013 09:44
Takie domowe są najlepsze!
Wacław 28.01.2013 09:28
smaczne zapasy !
Katarzyna59 12.01.2013 13:26
super
Konczi 04.01.2013 20:44
Robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak