Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynamonowo-migdałowa krajanka owsiana

mm
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1/2 szklanki
płatki owsiane 1/2 szklanki
masło 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 1/4 szklanki
cukier trzcinowy 1/3 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
mus jabłkowy
migdały 1 garść
płatki migdałowe 1 garść
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowo-migdałowa krajanka owsiana

Mąkę, płatki owsiane, masło, proszek do pieczenia, mleko, cukier i cynamon wymieszać w misce.
1/2 powstałej 'masy owsianej' wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to wyłożyć równomiernie mus jabłkowy, plastry (obranego) jabłka oraz migdały. Przykryć resztą 'masy', posypać płatkami migdałów. Piec ok.20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak