Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakowo-cynamonowa legumina z kaszy manny

mm
2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 4 łyżki
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mus jabłkowy 3 łyżki
jabłko do dekoracji
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
kakao 1 łyżka
stewia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kakowo-cynamonowa legumina z kaszy manny

Kaszę mieszamy z niewielką ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotowujemy razem ze stewią. Dodajemy zawiesinę z kaszy manny i gotujemy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy cynamon i kakao, intensywnie mieszamy, dodajemy mus jabłkowy, studzimy, dodajemy żółtko i ponownie mieszamy.
Ubijamy pianę z białek i dodajemy do manny delikatnie mieszając.
Do pucharków wlewamy leguminę i dekorujemy dodatkowymi plastrami jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak