Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny przekładaniec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek
mleko schłodzone 1 szklanka
masło 2 łyżka
dżem porzeczkowy 1 słoik
Krem: 1 (rumowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny przekładaniec

Przygotowujemy krem rumowy według instrukcji na opakowaniu. Łączymy zawartość opakowania ze schłodzonym mlekiem i dodajemy jeszcze dwie łyzki masła. Mieszamy.

Kawę rozpuszczamy w małej ilości wody. Moczymy w niej biszkopty.

Deser jest bardzo prosty - polega na przekładaniu poszczególnych warstw.
Układamy je według uznania. Ja zaczęłam od biszkoptów. Następnie dżem porzeczkowy, biszkopt, krem.

Deser odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby biszkopty jeszcze dokładnie zmiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 03.01.2013 20:16
fajne to "oszukane tiramisu" :)
Juleczka20 03.01.2013 19:24
smakowitości :D
parysek10 03.01.2013 18:40
bardzo ładnie wygląda
kokoszka
kokoszka 03.01.2013 18:00
pycha
IwonaKa 03.01.2013 17:59
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak