Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki z pieczarkami w galarecie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 7 plastrów
pieczarki 200 g
jajko 3 szt.
cebulka 1 szt.
olej 1 łyż.
majonez 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sos sojowy 1/2 łyżecz.
bulion 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżecz.
marchewka ugotowana 1 kawałek
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki z pieczarkami w galarecie

Kroki postępowania

1
W gorącym bulionie rozpuszczam żelatynę, dokładnie mieszam i odstawiam do ostudzenia. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram. Dwa jajka kroję w małą kostkę, a jedno w ósemki. Cebulę obieram i przesmażam na łyżce gorącego oleju na patelni. Pieczarki myję, kroję w małą kostkę i dodaję do cebulki, duszę na niewielkim ogniu, aż grzyby zmiękną, doprawiam do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z szynki z pieczarkami w galarecie foto
2
Ostudzone pieczarki z cebulką mieszam z posiekanymi jajkami i majonezem. Doprawiam farsz do smaku solą i pieprzem. Na każdy plaster szynki kładę trochę nadzienia i zawijam w roladkę, odkładam na półmisek.
Krok 2 - Roladki z szynki z pieczarkami w galarecie foto
3
Dekoruję całość ósemkami jajek i kwiatuszkami wykrojonymi z plastrów ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki. Zalewam wszystko ostudzoną, lekko tężejącą galaretą i wstawiam do lodówki na min. 1 godzinę aż całość stężeje.
Krok 3 - Roladki z szynki z pieczarkami w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 07.04.2014 17:28
Super:):):)
Kuchareczka2 03.01.2013 14:21
z pieczarkami nie jadłam
jolanta19 03.01.2013 14:17
super
Goya 03.01.2013 14:01
fajne
gosia56 03.01.2013 13:58
super
Anna133 03.01.2013 13:44
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak