Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmel

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Karmel

Ciasto:
8 jajek, 2szklanki cukru, 2,5 szklanki maki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 8 łyżek oleju.
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywna pianę. Dodawać do tego żółtko, później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec 8 łyżek oleju.
Masa:
1 mleko skondensowane słodzone gotowac na wolnym ogniu 4 godziny. Po wystudzeniu utrzeć z 1,5 kostki masła naturalnego. Cisto przekroić na trzy części. Na pierwszą część ciasta wyłożyć słoik dżemu. Pozostałe części posmarować kremem. Ciasto można nasączyć jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.04.2011 19:22
jakoś tak nie przejrzyście bo składniki nie są estetycznie wyszczególnione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak