Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piszinger - przepis

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
kakao 4 łyżka
cukier 0,5 szklanka
mleko pełne 2 łyżka
mleko w proszku 1,5 szklanka
aromat migdałowy 4 krople
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Piszinger - przepis

Margarynę, kakao, cukier, mleko przekładamy do garnuszka i podgrzewamy, aż wszystkie składniki będą połączone. Zostawiamy do ostudzenia. Następnie powoli cały czas mieszając trzepaczką dodajemy mleko w proszku, na koniec łączymy z aromatem migdałowym.
Oblaty lub andruty przekładamy masą, lekko dociskając nie zapominając o bokach i samym wierzchu. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przepis ze strony www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.06.2014 23:13
Pysznie u Ciebie,robię podobny,a mleko w proszku kojarzy mi się z dzieciństwem :-)
Margo1 29.05.2013 11:06
wygląda zachęcająco
Brenia 03.01.2013 13:45
z chęcią bym spróbowała ;)
Wiesława1 03.01.2013 11:42
super
Adam/ZUB3R 03.01.2013 10:58
fajne
Magda24 03.01.2013 10:35
wspaniały wafelek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak