Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki idealne serowo-czosnkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
śmietana 18 proc 2 łyżki
masło 1 kostka
sól do smaku
ser żółty 25 dkg
majonez 1 słoiczek
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki idealne serowo-czosnkowe

Te babeczki robią furorę na wszelkich imprezach, mimo, że mają sporo czosnku ;)

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, solą, jajkami, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Rozwałkować cienko, wylepić babeczki, nakłuć widelcem dziurki.
Piec w temp. 160 stopni ok. 20 minut.

ser należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dokładnie wymieszać z majonezem ( dekoracyjnym), ew. dodać sól do smaku, ale ser zazwyczaj jest dostatecznie słony.

Nadziewaj babeczki kiedy ostygną i tuż przed podaniem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

InDaMiętekKitchen 04.01.2013 08:39
to nadzienie można potraktować też jako dodatek do pieczywa, polecam :)
babajaga1969 03.01.2013 11:20
dobre nadzienie
Magda24 03.01.2013 10:40
pyszne i nie koniecznie na słodko
InDaMiętekKitchen 03.01.2013 10:01
ja też ;)
kriko 03.01.2013 09:50
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak