Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małosolne ogóraski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper 3 szt
chrzan 1 liść
chrzan świeży 0,5 korzenia
czosnek 5 ząbków
woda 1,5 l
sól 2 łyżki
ogórki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Małosolne ogóraski

Ogórki wybieram malutkie, myje dokładnie odcinam im "ki" i upycham ciasno w słoju przekładając co jakiś czas czosnkiem chrzanem i koprem.
Wodę zagotowuję z solą i wlewam do wypchanego ogórami słoika. Przykrywam talerzykiem i zostawiam , leciutko małosolne są juz kolejnego dnia, a po dwóch to już są wyśmienite!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.08.2013 07:57
uwielbiam takie
Alex_M 31.01.2013 18:00
uwielbiam!
ONY_za_kare 03.01.2013 18:46
małą rzecz a cieszy :)
Habibi 03.01.2013 00:07
Uwielbiam małosolne :))
caffee_tea 02.01.2013 23:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak