Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ dyni 45 dag
miód akacjowy 5 łyżek
skorka starta z pomarańczy 5 łyżek
cynamon 1 łyżeczka
śmietana kremówka 200 ml
serek mascarpone 2 łyżki
kandyzowana skórka pomarańczow do dekoracji
likier pomarańczowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dyniowy

Dynię gotujemy na parze do miękkości i miksujemy a następnie odsączamy na gęstym sicie. Do dyni dodajemy likier pomarańczowy, skórkę pomarańczową, cynamon i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Śmietanę kremówkę /dobrze schłodzoną/ ubijamy z dodatkiem serka mascarpone a następnie dodajemy do musu dyniowo-pomarańczowego. Masę dokładnie mieszamy, przekładamy do pucharków i dekorujemy pomarańczową skórką kandyzowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 02.01.2013 21:43
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak