Surówka ze świeżej kapusty

Surówka ze świeżej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 szt
  • jabłko

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i pozostawić na 10 minut. Następnie wygnieść sok z kapusty, dodać drobno pokrojone ogórki, cebulę, tarte jabłko i marchewkę, wymieszać z majonezem i doprawic do smaku solą i pieprzem.
Podawać do obiadu, np do mięsa z kurczaka bądź smazonej ryby.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

14.01.2012 10:16
pycha

Dorota71

24.09.2010 07:55
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat