Szybkie pieczonki Eli

Szybkie pieczonki Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1.5 kg
  • boczek wędzony

    300 g
  • cebula biała

    2 sztuki
  • przyprawa ziołowa do grilla Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej roślinny

    do smarowania folii
  • folia aluminiowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki w łupinkach zalać wrzątkiem i gotować 5 minut.Odcedzić na durszlaku,przelać zimną wodą,obrać i pokroić w plastry.Boczek pokroić w supki,cebule w pół plastry.Kawałki folii posmarować olejem,układać warstwami ziemniaki,przyprawy,cebulę,boczek,aż do wyczerpania składników.Folię zawinąć i piec na grillu około 25 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

29.07.2010 22:06
Jajć! Jak ja uwielbiam takie duszonki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat